14464572459pzHs.jpg

Cod: 9293

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2015

Colectia:

Pagini: 530

Disponibilitate: rezervare

Dreptul individual al muncii. Curs universitar

Autor:Monica Gheorghe

Lucrarea are ca obiect de analiza o parte a dreptului muncii: dreptul individual al muncii, care vizeaza analiza relatiei individuale de munca, bazata pe un contract individual de munca, sub toate aspectele sale. Fireste, ramura integrala de drept este constituita din dreptul individual al muncii si dreptul colectiv al muncii.

Avand in vedere izvoarele internationale de drept al muncii – lato sensu, analiza institutiilor este precedata de prezentarea aspectelor esentiale ale reglementarilor existente la nivel european si la nivelul Organizatiei Internationale a Muncii.

Luand in considerare tendinta de expansiune a reglementarilor din dreptul muncii, in cursul de fata sunt reliefate, pe institutii juridice similare sau identice, si normele juridice aplicabile functionarilor publici.

Analiza institutiilor de drept individual al muncii este realizata prin raportare la structura Codului muncii, punand accent si pe latura concreta, practica, formuland solutii de interpretare a unor norme legale in materie. Ca rezultat, cursul se adreseaza studentilor de la specializarile drept si administratie publica, dar si „actorilor” relatiei individuale de munca.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri