1464768432wv41j.jpg

Cod: 9810

ISBN: 978-606-673-849-1

Editura:

Data aparitiei: 2016

Colectia:

Pagini: 408

Disponibilitate: in stoc

Dreptul finantelor publice, Volumul I

Autor:

Autorul volumului Dreptul finantelor publice face parte din categoria speciala a juristilor care reușesc sa imbine cu talent și pasiune activitatea de practician cu aceea de teoretician al dreptului. In sprijinul celor afirmate mai sus stau marturie, pe de o parte, dubla calitate de avocat și arbitru a domnului conf. univ. dr. Ioan Lazar, iar, pe de alta parte, funcțiile de cercetator științific asociat al Institutului de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane, de conferențiar universitar (disciplina Dreptul finanțelor publice), precum și de membru in comitetele științifice de redacție ale unor publicații juridice importante din Romania, printre care și prestigioasa revista „Dreptul”.

Doctor in drept cu teza intitulata Jurisdicții administrative in materie financiara, elaborata sub indrumarea eminentului prof. univ. dr. Ioan Alexandru, domnul conf. univ. dr. Ioan Lazar s-a remarcat și in domeniul creației juridice, fiind autor de monografii, cursuri, manuale, studii și articole, unele fiind premiate pentru originalitatea și valoarea lor științifica. Pe aceasta linie se inscrie si cea mai recenta opera a sa, și anume monografia Dreptul Uniunii Europene in domeniul concurenței.

In acest context se evidențiaza și amplul curs Dreptul finanțelor publice, Volumul I. Drept bugetar, aflat la a doua editie, revazuta si adaugita, care abordeaza o problematica actuala, dificila, cu implicații in viața de zi cu zi a fiecaruia dintre noi. Cursul de fața, actualizat conform legislației și doctrinei in materie la zi, cuprinde atat elemente de drept substanțial, cat și de drept procedural din domeniul cercetat de autor, conținand teme de real interes științific și practic, cum ar fi: finanțele publice, dreptul finanțelor publice, sistemul bugetar și bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele locale etc.

Din perspectiva faptului ca Romania este stat membru al Uniunii Europene, cetațenii romani dobandind astfel și statutul de cetațean european, un rol semnificativ in economia cursului il are partea dedicata sistemului financiar al Uniunii Europene.

Consider ca prin aceasta lucrare elaborata intr-un stil clar, concis și cu un limbaj juridic adecvat, autorul iși aduce o contribuție reala la imbogațirea doctrinei finanțelor publice din țara noastra și ofera cititorului un util instrument teoretic și practic in materie.

Prof. univ. dr. Ovidiu Predescu
Director al publicațiilor „Dreptul”

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum