1156944254QTZFv.jpg

Cod: 1908

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2004

Colectia:

Pagini: 328

Disponibilitate: rezervare

Dreptul de mostenire - limitele dreptului de a dispune prin acte juridice de bunurile mostenirii

Autor:Popescu Romeo

 

      Lucrarea intitulata "Dreptul de mostenire. Limitele dreptului de a dispune prin acte juridice de bunurile mostenirii", elaborata de Dl. Romeo Popescu, reprezinta o valoroasa teza de doctorat distinsa cu "summa cum laudae", elaborata intr-un domeniu de maxim interes.
     Prin profunzimea analizei, bogatia de informatii, solutiile bine fundamentate, furnizate la toate problemele analizate, inclusiv propunerile de lege ferenda, lucrarea constituie un reper sigur, de neocolit, nu numai pentru studiul dreptului succesoral, ci si pentru intelegerea si punerea in practica a acestor notiuni.


Din cuprins:
- Oprirea pietelor aspra unei succesiuni viitoare (nedeschise)
- Oprirea substitutiilor fideicomisare
- Oprirea liberalitatilor care incalca rezerva succesorala (Rezerva succesorala, Calculul rezervei si al cotitatii disponibile, Reductiunea liberalitatilor excesive, Imputarea liberalitatilor si cumulul rezervei cu cotitatea disponibila)

Despre autor

Picture

Popescu Romeo

Experienţă didactică: 5 octombrie 1992 – la zi: Preparator, asistent, lector şi apoi conferenţiar la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept, la Departamentul de Drept privat,...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri