1383032637bAr09.jpg

Cod: 7650

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2013

Colectia:

Pagini: 216

Disponibilitate: rezervare

Dreptul afacerilor

Autor:Ioana Nely Militaru

Cursul Dreptul afacerilor cuprinde, in parte, institutii ale dreptului civil care sunt incidente cu activitatea de afaceri, acesta adresandu-se, din perspectiva noii reglementari civile, studentilor economisti. Primele doua titluri ale lucrarii graviteaza in jurul notiunilor de profesionist si intreprindere, prezenta „profesionistului - comerciant sau necomerciant“ - fiind aceea care particularizeaza raportul juridic de afaceri.

In lumina noului Cod civil, raportul de afaceri - actual ca terminologie si mult apropiat de realitatile practice - se incheie, intre profesionisti, sau intre acestia din urma si consumatorii de bunuri, servicii si lucrari, pe care noua reglementare civila ii denumeste generic, potrivit art. 3 alin. (1) „orice alte subiecte de drept civil”.

Titlul al treilea, este dedicat teoriei generale a contractului, in contextul impus de particularitatea mediului de afaceri actual, si nu in ultimul rand, actului juridic unilateral - ca izvor de obligatii civile - nulitatii contractului si prescriptiei extinctive.

Lucrarea Dreptul afacerilor ramane deschisa in vederea completarii acesteia, atat din perspectiva practicii judiciare, cat si din perspectiva opiniilor cititorului specialist, urmand a se adauga si alte institutii reglementate de noul Cod civil, incidente cu activitatea de afaceri.

Dr. Ioana Nely Militaru

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri