1537438359THRBYQ.jpg

Cod: 11387

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2018

Colectia:

Pagini: 296

Disponibilitate: in stoc

Drept comparat si sisteme juridice contemporane

Autor:Iftimiei Andra

Prin lucrarea Drept comparat si sisteme juridice contemporane autoarea propune o incursiune in geografia juridica globala, in contextul curentului de mondializare a dreptului. Juristul secolului XXI trebuie sa fie format in legislatia nationala, insa aceasta formare nu este completa decat daca se contureaza si imaginea de ansamblu a incadrarii propriului sistem juridic in marile sisteme de drept din lume.

Complexitatea materiei a condus spre necesitatea unei prezentari sintetice a sistemelor juridice existente astazi in lume. Structura lucrarii acopera urmatoarele teme: Dreptul comparat ca stiinta, Sisteme de drept clasice (sistemul de drept civil si sistemul common law) si Sisteme de drept ce depasesc granitele Occidentului (sistemul islamic, sistemul asiatic si sistemul african).

Lucrarea se bucura de o vasta documentare bibliografica straina, remarcandu-se prin multitudinea si claritatea informatiilor oferite.

Adresabilitatea lucrarii vizeaza, in principal, studentii facultatilor de drept unde este inclusa in programa de studiu aceasta disciplina, masteranzii, doctoranzii, dar si practicienii si teoreticienii dreptului, mai cu seama in secolul XXI, cand fenomenul globalizarii atinge si sfera juridica, obligand astfel la deplina intelegere a altor sisteme de drept, in contextul multitudinii raporturilor juridice cu element de extraneitate.

Despre autor

Picture

Iftimiei Andra

S-a născut la 12 iunie 1984, în Iași. Studii: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept, cursuri de zi (2003-2007); Universitatea Konstanz, Germania, Facultatea de...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri