1506419987M9mCL.jpg

Cod: 10767

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2017

Colectia:

Pagini: 192

Disponibilitate: in stoc

Drept comercial roman, editia a 2-a, revazuta si adaugita

Autor:Urda Olga-Andreea

Lucrarea Drept comercial roman, ediția a II-a, revazuta și adaugita, dezvolta evoluția normelor de drept comercial, in special sub aspectul modificarilor generate de intrarea in vigoarea a noului Cod civil.

Prezenta lucrare susține sistemul monist și tratarea dreptului comercial ca ramura de drept privat de sine statatoare, cu aplicarea instituțiilor noi introduse odata cu noul Cod civil. Sunt analizate normele aplicabile profesioniștilor, precum și societațile reglementate de Legea nr. 31/1990.

Astfel, am prezentat profesionistul comerciant persoana fizica și regulile specifice aplicabile raporturilor juridice dintre profesioniști, iar partea cea mai vasta a lucrarii este alocata societaților reglementate de Legea nr. 31/1990, urmarind in special aspectele referitoare la modul de organizare și funcționare a acestora.

Noutatea adusa de prezenta lucrare consta in abordarea noilor concepte introduse de noul Cod civil, dar și a modificarilor aduse Legii nr. 31/1990.

Cartea se adreseaza studenților și masteranzilor facultaților de drept, precum și antreprenorilor interesați de maniera de organizare a activitaților economice.

Despre autor

Picture

Urda Olga-Andreea

URDA, OLGA-ANDREEA, lector universitar dr., Facultatea de Drept, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi, avocat în Baroul Iaşi. S-a născut la 14 iunie 1983, în Iaşi. Studii: Universitatea...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie