14425624209GYCr.jpg

Cod: 9255

ISBN: 978-606-673-710-4

Editura:

Data aparitiei: 2015

Colectia:

Pagini: 420

Disponibilitate: rezervare

Drept civil. Drepturile reale. Editia a II-a, revazuta si adaugita

Autor:

Cursul de Drept civil, editia a II-a, dedicat materiei drepturilor reale, urmareste analiza institutiilor specifice acestei parti deosebit de importante a dreptului civil, autorii cautand sa efectueze cuvenitele modificari, in raport de lucrarile noi din doctrina de specialitate, studiile publicate, jurisprudenta in materie si in raport de modificarile survenite in legislatie.

Au fost avute in vedere reglementarile noului Cod civil si, acolo unde s-a considerat a fi necesar, a fost efectuata o analiza comparativa intre actuala reglementare si aceea cuprinsa in Codul civil roman de la 1864, autorii prezentand si elemente de drept comparat. Institutiile specifice materiei drepturilor reale au fost studiate in amanunt, cursul dorindu-se a fi un instrument important, in primul rand, pentru studentii facultatilor de drept, dar si pentru masteranzi, pentru cercetatorii din domeniul dreptului civil si, in general, pentru teoreticienii si practicienii dreptului.

Prin publicarea prezentei lucrari, autorii au dorit sa evidentieze acele aspecte ce au considerat a fi deosebite, de mai mare importanta, din materia drepturilor reale, in scopul aplicarii corecte a reglementarilor legale si, mai cu seama, in scopul imbunatatirii actualului cadru legal. Desigur ca opiniile, punctele de vedere ale autorilor pot fi supuse discutiilor si dezbaterilor stiintifice, pot constitui puncte de plecare in analiza posibilitatii imbunatatirii si simplificarii legislatiei.

Autorii au oferit informatiile necesare studiului materiei drepturilor reale, cu privire la patrimoniu, drepturile patrimoniale, posesie, dreptul de proprietate privata si publica, regimul juridic al circulatiei unor bunuri, modalitatile juridice ale dreptului de proprietate, dezmembramintele dreptului de proprietate privata, modurile de dobandire a dreptului de proprietate, limitele si restrictiile dreptului de proprietate privata, apararea dreptului de proprietate si publicitatea imobiliara.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum