Criminalistica. Metodologia criminalistica, Universul Juridic
1516614383WJYD6Y.jpg

Cod: 10919

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2018

Colectia:

Pagini: 336

Disponibilitate: in stoc

Criminalistica. Metodologia criminalistica

Autori:Stancu Emilian
Autori:Ciobanu Petrut

Criminalistica este o știința judiciara, cu caracter autonom și unitar, care cuprinde metodele, mijloacele tehnice și procedeele tactice, destinate descoperirii, investigarii infracțiunilor, identificarii persoanelor implicate in savarșirea lor și prevenirii faptelor antisociale.

Criminalistica ofera, in esența, instrumentele științifice destinate conturarii ele¬mentelor constitutive ale infracțiunii, identificarii faptuitorului și a celorlalți participanți la savarșirea faptei și aplicarii unei pedepse potrivit vinovației lor.

Investigarea faptelor penale presupune descoperirea și administrarea probelor necesare dovedirii existenței sau inexistenței elementelor constitutive ale infracțiunii, prin utilizarea unor metode sau procedee probatorii perfecționate și eficiente, cu contribuția decisiva a științei.

In investigarea oricarei infracțiuni, organele judiciare trebuie sa respecte, alaturi de prevederile legale, o serie de reguli metodologice, atat cu caracter general, cat și particular, potrivit specificului fiecarei categorii de in¬fracțiuni.

Lucrarea de fața prezinta principalele elemente de metodologie criminalistica și se adreseaza studenților facultaților de drept și practicienilor, constituind un important suport teoretic pentru domeniul investigațiilor penale.

Despre autor

Picture

Stancu Emilian

■ Studii: - doctor în drept, specializarea Drept penal, Facultatea de Drept, Universitatea din București, cu teza „Omuciderea cu intenție, probleme de drept penal și de criminalistică”...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie