1524812902XLKM2H.jpg

Cod: 11225

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2018

Colectia:

Pagini: 260

Disponibilitate: in stoc

Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Note de curs, editia a 2-a, revazuta si adaugita

Autor:Radu Razvan Horatiu

Lucrarea Convenția Europeana a Drepturilor Omului. Note de curs, ediția a doua, revazuta și adaugita, reprezinta un instrument de familiarizare cu principalele drepturi și libertați prevazute de Convenția Europeana pentru apararea drepturilor omului și a libertaților fundamentale și cu modul de interpretare a acestora de catre Curtea europeana a Drepturilor Omului.

Ea se adreseaza, in egala masura, atat studenților care doresc sa descifreze tainele principalelor drepturi și libertați fundamentale consacrate de Convenție, cat și tuturor practicienilor dreptului interesați sa aprofundeze domeniul. Avand un pronunțat caracter practic, aceasta pune un accent deosebit pe interpretarea data de jurisprudența Curții drepturilor și libertaților enunțate.

Ediția a doua este o actualizare a primei ediții. Noul curs valorifica ultimele dezvoltari jurisprudențiale ale instanței de la Strasbourg și cuprinde o serie de elemente noi, de interes pentru cititori, privind mecanismul de funcționare a acesteia, precum: „Procedura hotararii pilot”, „Masurile cu caracter general”, „Masurile cu caracter individual”, „Masurile cu caracter provizoriu” etc.

Despre autor

Picture

Radu Razvan Horatiu

Studii: Este absolvent al Facultății de Drept, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași (1997-2001); este doctor al Facultății de Drept a Universității București, specializarea Drept penal,...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri