1290708127D9GYq.jpg

Cod: 4161

ISBN: 978-973-127-414-0

Editura:

Data aparitiei: 2010

Colectia:

Pagini: 522

Disponibilitate: rezervare

Contributii la studiul obligatiilor civile

Autor:

Lucrarea "Contributii la studiul obligatiilor" civile cuprinde un numar considerabil de studii publicate de autor in revistele de specialitate, majoritatea in ultimul deceniu, selectate cu intentia ca problematica lor sa apartina realitatilor juridice din zilele noastre. Unele dintre ele se inscriu in spatiul raspunderii civile, altele au ca tematica operatiile si mecanismele juridice prin care se obiectiveaza dinamica obligatiilor civile.

De asemenea, in cateva studii de mare intindere, sunt puse in discutie mijloacele juridice aflate la dispozitia creditorilor pentru a-si putea realiza dreptul de gaj general asupra patrimoniului debitorului. Ultimul studiu este consacrat prezentarii unui tablou general al raspunderii civile, asa cum rezulta din textile noului Cod civil, prin raportare la regimul sau juridic actual.

Speram ca analizele ce alcatuiesc continutul acestor studii vor fi utile pentru doctrina de specialitate si jurisprudenta in materie, prin modul de abordare, argumentarea solutiilor formulate si unitatea integratoare in ambianta careia au fost realizate. Apreciem ca exista toate premisele ca ele sa constituie repere sau macar motive de reflectie adanca pentru innoirea constructiei stiintifice a teoriei generale a obligatiilor civile in acord cu trebuintele sociale.

 

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri