1271430895fJMf5.jpg

Cod: 3455

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2010

Colectia:

Pagini: 320

Disponibilitate: rezervare

Contractul-cadru de distributie comerciala - Tomul 14

Autor:Serban Diaconescu

Aceasta lucrare, in cadrul PREMIILOR STIINTIFICE ale Uniunii Juristilor din Romania, Societatii "Titu Maiorescu" si ale revistelor "Dreptul" si "Palatul de Justitie" pe anul 2010, a obtinul PREMIUL "I. L. GEORGESCU"

Prezenta lucrare reprezinta o temerara incursiune in lumea practica a distributiei comerciale, un domeniu de studiu inca exotic pentru dreptul nostru. Autorul reuseste cu usurinta si exactitate sa treaca peste cele mai ingrate provocari, impunandu-se prin precizia si eleganta analizei sale.

Cartea d-lui dr. Serban Diaconescu constituie o monografie inconturnabila pentru toti specialistii in drept privat, care deznoada cele mai importante aspecte ridicate de contractul-cadru de distributie comerciala. Astfel, intre aceste coperti veti gasi pagini dedicate atat notiunii de contract-cadru, cat si importante paragrafe consacrate problematicii ridicate de chestiuni cum sunt cele impuse de: caracterele contractului, incheierea si efectele acestui act juridic, dar si pagini care vizeaza mecanismele juridice legate de partea contractuala dezavantajata, prin care autorul a strecurat in doctrina noastra notiunea de violenta economica sau analiza abuzului de drept in materia contractului-cadru. Scrisa fluent si cu o bibliografie la zi, lucrarea este o reusita intelectuala, indispensabila oricui vrea sa inteleaga mecanismele conventionale ale distributiei comerciale
in secolul al XXI-lea.
 
Prof. dr. Paul Vasilescu

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri