1463406489GX0F0.jpg

Cod: 9825

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2016

Colectia:

Pagini: 240

Disponibilitate: in stoc

Constitutionalizarea in dreptul penal roman si francez

Autor:Iftimiei Andra

Rezultat al unei cercetari doctorale in cotutela, studiul monografic trateaza un fenomen juridic nou, acela de constituționalizare a dreptului, cu aplicare pe ramura dreptului penal. Dincolo de originalitatea temei, noutatea consta și in abordarea comparatista a fenomenului constituționalizarii, din perspectiva dreptului roman, dar și a dreptului francez. Astfel, monografia poate deveni un instrument util pentru studenții, masteranzii sau doctoranzii care doresc o aprofundare comparativa a instituțiilor de drept penal supuse procesului de constituționalizare.

Lucrarea Constitutionalizarea in dreptul penal roman si francez prezinta atat aspecte teoretice ale fenomenului, cat și aspecte practice, ambele avand ca suport o ampla și complexa analiza a deciziilor instanțelor constituționale din Romania și din Franța, din sfera dreptului penal. Din acest punct de vedere, cartea poate fi utila in procesul de ințelegere a mecanismelor constituționale care conduc la constituționalizare, pentru persoanele interesate, teoreticieni sau practicieni ai dreptului. In egala masura, lucrarea se bucura de o vasta documentare bibliografica, realizata cu precadere in Franța, care a ajutat la ințelegerea și transpunerea fenomenului in spațiul juridic romanesc, constituind astfel un punct de reper pentru cercetatorii din domeniul dreptului.

Despre autor

Picture

Iftimiei Andra

S-a născut la 12 iunie 1984, în Iași. Studii: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept, cursuri de zi (2003-2007); Universitatea Konstanz, Germania, Facultatea de...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri