1330601761WEhrg.jpg

Cod: 1966

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2016

Colectia:

Pagini: 890

Disponibilitate: in stoc

Codul fiscal al Romaniei 2007-2009 - Editia a II-a

Autor:Duca Emilian

Codul fiscal comentat si adnotat, editie actualizata si revizuita, este realizat astfel incat sa raspunda asteptarilor unui numar cat mai mare de cititori, atat celor care doresc un instrument practic si util, cat si celor care, intr-un fel sau altul, incearca sa gaseasca solutii problemelor de ordin legislativ in materie.
Prezenta lucrare are la baza colectia actualizata a Codului fiscal si Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal, publicate de Monitorul Oficial la inceputul anilor 2007 si 2008, cu evidentierea modificarilor survenite in perioada 1 ianuarie 2007 - 31 mai 2009.
Comentariile referitoare la aplicarea Codului fiscal si normelor metodologice fac referinta, in cazurile relevante, la doctrina (periodice si literatura de specialitate), precum si la jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In notele la articole au fost inserate trimiteri la legislatia secundara sau alte reglementari incidente aplicarii Codului fiscal (inclusiv jurisprudenta Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene - CJCE), precum si extrase din spete practice publicate pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
In Anexele lucrarii au fost incluse informatii privind fondurile speciale, o lista actualizata a Conventiilor de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania (cu cote indicative de impunere), un extras de ordine ale ministrului finantelor si decizii ale Comisiei fiscale centrale (si Comisiei de proceduri fiscale) si, nu in ultimul rand, un sumar exemplificativ de decizii CJCE in domeniul impozitelor directe.

Despre autor

Picture

Duca Emilian

Domnul Emilian Duca are aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private. Participă frecvent ca lector la...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie