1277379542THTZ3.jpg

Cod: 3605

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2010

Colectia:

Pagini: 208

Disponibilitate: in stoc

Ajutorul de stat - afaceri cu bani publici. Aspecte practice privind aplicarea legislatiei in domeniul ajutorului de stat

Autor:Pilan Ciprian

Intrucat politica ajutorului de stat a evoluat semnificativ, la nivel comunitar, in ultimii ani, de cele mai multe ori, aceasta problematica este foarte putin cunoscuta in Romania.

In aceasta situatie, devine extrem de importanta nevoia de a prezenta si explica principiile fundamentale care stau la baza aplicarii legislatiei in materia ajutorului de stat, precum si a drepturilor si obligatiilor persoanelor juridice care solicita sprijinul statului la un moment dat.

Implicarea in acest demers a unor functionari publici care au experienta nu numai in relatiile cu administratia romana, dar si cu institutiile europene, in primul rand cu Comisia Europeana, este de salutat. Prezentand experienta pe care au acumulat-o in cazurile concrete la care au participat, acesti specialisti ofera solutii utile celor interesati, iar in cazul de fata celor care doresc sa acceseze fondurile publice.

Recomand cartea in mod deosebit intrucat ea abordeaza, in mod profesionist, atat aspecte juridice de natura teoretica, analizate in special prin prisma jurisprudentei Curtii Europene de Justitie, cat si exemple concrete care descifreaza o varietate de situatii generate de procesul de acordare a subventiilor publice.
 
Leonard Orban - Fost membru al Comisiei Europene

Despre autor

Picture

Pilan Ciprian

Ciprian este inspector de concurenta in cadrul Consiliului Concurentei. In aceasta calitate, a participat la negocierile de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, fiind imputernicit in acest sens...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri