1234885192vO2zm.jpg

Cod: 1465

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2009

Colectia:

Pagini: 432

Disponibilitate: rezervare

Substanta morala a dreptului

Autor:Popa Irineu Ion

    Autorul propune, prin aceasta lucrare bine documentata si curajoasa, mai mult decat arata insusi titlul lucrarii, si anume o viziune ontologica integratoare, in care morala, sociologia, filosofia sa se impleteasca in chip natural pentru a releva, sub auspiciile divine ale crestinismului, adevarata justificare a Dreptului.

   Punctand adevarul de necontestat ca intreaga civilizatie europeana e fundamentata pe credinta in Iisus Hristos, autorul afirma ca desacralizarea Dreptului are consecinte tragice, putandu-se ajunge chiar la situatia grotesca ca locul judecatorului sa fie luat de catre calculator, care sa judece conform unor norme si spete tip.

   Parcurgand tezele unei vaste pleiade de teoreticieni ai dreptului, precum filozofi greci antici sau germani din epoca moderna, cugetatori francezi renascentisti, sociologi din secolul al XIX-lea, cercetatori contemporani, autorul arata lacunele fundamentarii laice a dreptului, criticand "disocierea adevarului despre om si lege de constiinta morala".

   Lucrarea "Substanta morala a dreptului" este o incursiune vasta, docta si, in special, pasionata in istoria Dreptului si in istoria Omului, istorii ce se impletesc, potrivit autorului, nu dintotdeauna, ci de cand Omul a cazut din starea sa primordiala, cand isi era de ajuns siesi, si a avut nevoie de "altul". Adica incepand de la primele grupuri umane si culminand cu structura cea mai puternica inca si in prezent, Statul.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri