1274459906Pi0Ly.jpg

Cod: 3500

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2010

Colectia:

Pagini: 550

Disponibilitate: rezervare

Procedura contraventionala. Editia a III-a

Autor:Ursuta Mircea

Cartea "Procedura contraventionala"  isi propune sa aduca in atentia cititorilor, pe langa noutatile in materie, o noua sectiune consacrata contraventiilor rutiere. In conditiile in care o parte insemnata a plangerilor contraventionale vizeaza contraventii rutiere, am apreciat ca aceasta materie merita o analiza mai amanuntita, avand in vedere mai ales deciziile recente ale practicii judiciare in materie.

Pentru a spori interesul practic al lucrarii "Procedura contraventionala", pe langa numeroasele decizii ale instantelor la care am facut trimitere, am inserat in prezenta editie si forma la zi a Ordonantei Guvernului nr. 2/2001, un extras din Codul Rutier (partea referitoare la raspunderea contraventionala) precum si Norma de Metrologie Legala 021-05 care se refera la conditiile in care se efectueaza masuratorile radar. Nu in ultimul rand, datorita importantei sale recunoscuta din ce in ce mai mult in hotarari ale instantelor judecatoresti, am publicat integral si Hotararea CEDO in cauza Anghel impotriva Romaniei.

La prezenta editie s-a avut in vedere legislatia in vigoare la data de 10 mai 2010.

Despre autor

Picture

Ursuta Mircea

S a născut la 27 august 1978, în Oradea. Studii: Universitatea din Oradea, Facultatea de Drept (1996-2000); master Drept şi Administraţie Publică, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS Monitorizare GPS
museum
casadetraduceri