1236182197bgC0Y.jpg

Cod: 1567

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2009

Colectia:

Pagini: 368

Disponibilitate: rezervare

Procedura contraventionala editia a II-a

Autor:Ursuta Mircea

Lucrarea "Procedura contraventionala" se adreseaza atat teoreticienilor dreptului administrativ cat si practicienilor, plangerea contraventionala fiind, la ora actuala, una dintre cele mai des intalnite actiuni in justitie. In conditiile in care, pe rolul fiecarui complet de judecata de la judecatoriile din  Romania, cu exceptia completelor penale, zi de zi se regasesc cel putin 2-3 plangeri contraventionale, analiza procedurii contraventionale reprezinta, dincolo de dimensiunea sa teoretica, un demers cu importante consecinte de ordin practic.

De aceea, in elaborarea acestei lucrari, pe langa jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, inclusiv deciziile Anghel si Neata impotriva Romaniei, deciziile Curtii Constitutionale si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate in recursuri in interesul legii, am avut in vedere un important numar de solutii ale instantelor de judecata reprezentand atat hotarari publicate in diverse lucrari, cat si un numar insemnat (peste 1500) de hotarari judecatoresti nepublicate.

La prezenta editie s-a avut in vedere legislatia in vigoare la 1 martie 2009.

Despre autor

Picture

Ursuta Mircea

S a născut la 27 august 1978, în Oradea. Studii: Universitatea din Oradea, Facultatea de Drept (1996-2000); master Drept şi Administraţie Publică, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri