1237557553Z1RvL.jpg

Cod: 1679

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2009

Colectia:

Pagini: 520

Disponibilitate: rezervare

Curs elementar de drept roman

Autor:Constantin Stoicescu

Nascut la Bucuresti in 23 August 1881, Constantin Stoicescu isi incepe studiile de drept la Paris, unde isi ia licenta, apoi isi sustine teza de doctorat, in 1904, tot la Paris, iar specializarea la Berlin, unde urmeaza un semestru la Facultatea de Drept.
In 1907 intorcandu-se in tara, ia parte la concursul pentru ocuparea catedrei de drept roman de la Facultatea de Drept din Bucuresti. In urma probelor concursului, pe care le trece in mod stralucit, C. Stoicescu este numit docent de drept roman la Facultatea de Drept din Bucuresti, in 1907. In 1908 este numit profesor agregat, iar in 1913 este titularizat.

Marea lui autoritate si respectul pe care i-l aratau ceilalti colegi, precum si grija sa pentru Facultate si studenti au facut sa fie ales in 1934 decan al Facultatii de Drept din Bucuresti. In 1936 este ales cu o mare majoritate rector al primei Universitati din tara. In aceasta calitate, conduce destinele Universitatii din capitala cu atata demnitate si autoritate incat in 1938 este reales in demnitatea de rector.

Manualul sau de drept roman intitulat "Curs elementar de drept roman" aparut in 1931 intr-o a treia editie poate fi considerat astazi ca cel mai bun manual romanesc de drept roman. Stoicescu a cautat in acest manual sa simplifice totul cat mai mult cu putinta, pentru a nu infatisa materia dreptului roman ca ceva arid si incurcat. Dar cu toate ca in acest manual ni se infatiseaza dreptul roman numai in liniile sale generale, [...] prin claritatea lui precum si prin siguranta parerilor emise de catre autor pareri care se bazeaza pe texte riguros controlate manualul lui Stoicescu poate fi considerat ca una dintre cele mai sigure calauze pentru studiul dreptului roman.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri