15314033527EQDZN.jpg

Cod: 11287

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2018

Colectia:

Disponibilitate: in stoc

Conferinta de Drept penal al afacerilor

Inregistrare Video conferinta

Conferința de Drept penal al afacerilor

Descrierea conferinței:
Joi, 14 iunie 2018, la Sala Ronda a Hotelului Intercontinental din București, in intervalul orar 9.30-17.45, a avut loc Conferința de Drept penal al afacerilor, ediția a II-a, organizata de Editura Universul Juridic.

Au participat numeroși practicieni recunoscuți in domeniul dreptului penal, iar invitat special a fost domnul jud. dr. Mihail Udroiu, judecator in cadrul Curții de Apel Oradea.

Conferința a inceput cu o prelegere referitoare la jurisprudența instanțelor europene cu impact in domeniul afacerilor, susținuta de domnul conf. univ. dr., av. Norel Neagu, iar in continuare a luat cuvantul domnul prof. univ. dr., av. Sebastian Radulețu cu privire la „Unele aspecte controversate privind raspunderea penala a persoanelor juridice”, urmat de domnul av. Augustin Zabrauțanu, care a vorbit despre „Societațile tip offshore in raport cu evaziunea fiscala și spalarea banilor”. Discuțiile au fost purtate apoi cu privire la „Subiecții procesuali in materia sechestrului in cazul infracțiunilor economice”, tema susținuta de doamna lect. univ. dr. Elena Oancea, precum și cu privire la „Aspecte controversate privind impozitul pe dividende in cazul infracțiunii de evaziune fiscala”, prelegere expusa de catre domnul asist. univ. dr., av. Mircea Sinescu.

Inainte de pauza, a luat cuvantul și invitatul special al evenimentului, domnul jud. Mihail Udroiu, care a vorbit despre „Prolegomene la standarde de proba in materia acuzațiilor penale economico-financiare”.

A doua parte a conferinței, a fost marcata de lansarea Revistei Romane de Drept penal al afacerilor (director: prof. univ. dr. Mihai Adrian Hotca, redactor-șef: prof. univ. dr. Dan Lupașcu). Cu aceasta ocazie, domnul prof. univ. dr. Ovidiu Predescu a facut o prezentare a Revistei*.

De asemenea, au condus dezbateri doamna proc. Elena Hach, pe tema „Provocari in domeniul spalarii banilor la nivel național și global”, domnul av. Adrian Stan, pe tema „Proporționalitatea pedepselor in cazul infracțiunilor de evaziune fiscala. Limitele controlului de constituționalitate”, doamna conf. univ. dr., av. Mirela Gorunescu, cu privire la „Aspecte practice privind masurile asiguratorii” și domnul conf. univ. dr., av. Petruț Ciobanu, referitor la „Metode speciale de supraveghere și cercetare aplicabile in investigarea infracțiunilor din domeniul afacerilor”.

In partea finala a conferinței, dezbaterile au continuat cu privire la „Transformarea infracțiunilor in contravenții și decontravenționalizarea in domeniul afacerilor”, tema susținuta de domnul conf. univ. dr. Mircea Ursuța și cu privire la „Infracțiunea de spalare a banilor in legislația romaneasca și in cea a Republicii Moldova”, tema prezentata de catre domnul prof. univ. dr. Dan Lupașcu. In plus, domnul lect. univ. dr. Daniel Atasiei a suținut tema „Unele considerații privind cauza de reducere a pedepsei prevazuta de art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale”, conferința fiind inchisa de catre domnul prof. univ. dr., av. Mihai Adrian Hotca cu o prelegere referitoare la „Delimitarea spalarii banilor fața de evaziunea fiscala”.

Evenimentul s-a bucurat de susținere din partea SCPA Hotca & Asociații, SCPA Zabrauțanu Popescu & Associates, SCA Zamfirescu Racoți & Partners, SCPA Oancea, Radulețu și Gherghe, precum și din partea SCPA Sinescu & Nazat.

Programul detaliat al conferinței:
Conf. univ. dr., av. Norel NeaguExamen al jurisprudenței instanțelor europene cu impact in domeniul afacerilor

Prof. univ. dr., av. Sebastian RadulețuUnele aspecte controversate privind raspunderea penala a persoanelor juridice

Av. Augustin Zabrauțanu Societațile tip offshore in raport cu evaziunea fiscala și spalarea banilor

Lect. univ. dr. Elena OanceaSubiecții procesuali in materia sechestrului in cazul infracțiunilor economice

Asist. univ. dr., av. Mircea Sinescu Aspecte controversate privind impozitul pe dividende in cazul infracțiunii de evaziune fiscala

Jud. dr. Mihail UdroiuProlegomene la standarde de proba in materia acuzațiilor penale economico-financiare

Prof. univ. dr. Ovidiu Predescu Prezentarea Revistei Romane de Drept penal al afacerilor

Proc. Elena Hach Provocari in domeniul spalarii banilor la nivel național și global

Av. Adrian Stan Proporționalitatea pedepselor in cazul infracțiunilor de evaziune fiscala. Limitele controlului de constituționalitate

Conf. univ. dr., av. Mirela GorunescuAspecte practice privind masurile asiguratorii

Conf. univ. dr., av. Petruț CiobanuMetode speciale de supraveghere și cercetare aplicabile in investigarea infracțiunilor din domeniul afacerilor

Conf. univ. dr. Mircea UrsuțaTransformarea infracțiunilor in contravenții și decontravenționalizarea in domeniul afacerilor

Prof. univ. dr. Dan LupașcuInfracțiunea de spalare a banilor in legislația romaneasca și in cea a Republicii Moldova

Lect. univ. dr. Daniel AtasieiUnele considerații privind cauza de reducere a pedepsei prevazuta de art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale

Prof. univ. dr., av. Mihai Adrian HotcaDelimitarea spalarii banilor fața de evaziunea fiscala

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri