1526884816SM757X.png

Cod: 11245

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2018

Colectia:

Disponibilitate: in stoc

Conferinta internationala a doctoranzilor in drept - Timisoara, 2018

Conferința internaționala a doctoranzilor in drept din țarile central și est-europene constituie o manifestare științifica prin care Facultatea de Drept din cadrul Universitații de Vest din Timișoara și Centrul European de Studii și Cercetari Juridice Timișoara urmaresc punerea in valoare a rezultatelor cercetarii științifice obținute de doctoranzii in domeniul științelor juridice in perioada studiilor doctorale.

Aflata, anul acesta, la cea de-a zecea sa ediție (8 iunie 2018), conferința continua sa fie, in peisajul juridic universitar romanesc, un eveniment singular. Tineri juriști, proveniți din mediul universitar romanesc și european, dar și din cel profesional (magistrați, avocați, notari publici, consilieri juridici), abordeaza interesante probleme de drept public și de drept privat, in peste 80 de studii și articole, fapt care ne intarește convingerea ca organizarea acestei manifestari științifice este o reușita.

Volumul de fața aduna in paginile sale lucrarile prezentate in cadrul conferinței, in dorința de a consolida dimensiunea europeana a invațamantului doctoral, asigurand circuitul de idei intre participanți și cititori. Cel puțin la fel de importante sunt, insa, legaturile interumane facilitate de aceasta manifestare, care reprezinta un bun prilej de realizare a mobilitaților necesare uniformizarii standardelor aplicabile programelor de studii doctorale in domeniul științelor juridice.

Adresam mulțumiri, pe aceasta cale, doctoranzilor participanți la conferința, conducatorilor de doctorat sub indrumarea carora au fost elaborate lucrarile, precum și instituțiilor de invațamant superior și cercetare științifica din Romania și din strainatate de la care provin doctoranzii și care i-au incurajat pe aceștia in demersul lor. Organizatorii conferinței datoreaza mulțumiri, in egala masura, editorului Universul Juridic, pentru profesionalismul cu care sprijina acest eveniment, precum și pentru efortul constant pe care apariția volumelor anuale ale conferinței internaționale a doctoranzilor il presupune.

Contribuțiile sunt publicate in limba romana sau intr-o limba de larga circulație internaționala, in ordinea alfabetica a autorilor, pe secțiuni. Ele valorifica legislația și doctrina de pana la 31 martie 2018, cu excepția cazului in care se precizeaza altfel.

Ne exprimam speranța ca urmatoarea ediție a conferinței, inițiata de Școala Doctorala a Facultații de Drept din Timișoara și de Centrul European de Studii și Cercetari Juridice Timișoara, in care iși desfașoara activitatea de cercetare corpul academic al facultații, precum și alte cadre didactice universitare și cercetatori științifici, va beneficia de o cel puțin la fel de larga prezența naționala și internaționala și lansam, inca de pe acum, invitația de a ne reuni din nou, in 2019, la Timișoara.


Prof. univ. dr. Lucian Bercea
Decanul Facultații de Drept din cadrul Universitații de Vest din Timișoara

Prof. univ. dr. Radu I. Motica
Președintele Consiliului Științific al Centrului European de Studii și Cercetari Juridice
Timișoara

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri