Popa Gheorghe

Gheorghe Popa (n. 17 aprilie 1959, satul I. L. Caragiale, județul Dâmbovița) este un chestor român de poliție, care îndeplinește în prezent funcția de rector al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" din București (2014-).

În paralel cu activitatea de polițist, Gheorghe Popa este cadru universitar asociat la Facultatea de Științe Juridice din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște (din 1996). El este autor a patru inovații: Relevarea urmelor papilare create în substanță de consistență mare cu ajutorul unor fluxuri luminoase interferente (1990), Relevarea seriilor pilite sau deteriorate pe piese metalice (1992), Stabilirea calibrului proiectilului retenționat în corpul uman prin supraproiecții de imagini teleradiografiate (1996) și Relevarea urmelor papilare create pe organele vegetative (fruct) ale plantei (2003).

Este membru fondator și vicepreședinte al Consiliului Științific al Revistei Criminalistica (2001), membru fondator și vicepreședinte al Asociației criminaliștilor din România (2001), membru fondator al Revistei Psihocriminalistica (2002), vicepreședinte al Asociației Române de Poligraf (2004), președintele Consiliului Departamentului Inspectoratului General al Poliției din cadrul Corpului Național al Polițiștilor (2003-2005) și directorul Masterului European de Criminalistică - organizat în anul 2005 de Institutul de Criminalistică în colaborare cu Asociația Criminaliștilor din România și Universitatea de Arte și Științe "Gheorghe Cristea" din București.

Inovația sa de prelevare a amprentelor de pe plante a fost prezentată la un seminar organizat de către FBI în anul 2001 și a început să fie aplicată de aceasta, ajungând și subiect de emisiune pe Discovery Channel [1].

SURSA: http://ro.wikipedia.org/wiki/Gheorghe_Popa

Carti ale acestui autor

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM