Truichici Adrian M.

Picture

Este licenţiat în drept la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti (1997) şi licenţiat în ştiinţe politice la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti (2008).


Este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucureşti, cercetător ştiinţific asociat la Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române şi avocat în Baroul Bucureşti.


A publicat un număr de peste 60 de cărţi şi articole (în limba română şi în limba engleză, în revistele: Dreptul, Revista de drept penal, Revista de drept comercial, Law Review, Criminal Law Review, South-East European Journal of Political Science etc.), dintre care amintim: Ocrotirea penală a societăţilor comerciale, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2007; Drept penal. Partea generală, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2009; Drept penal. Partea generală, ed. a 2-a, revizuită, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2011; Drept penal. Partea generală, ed. a 3-a, revizuită, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2013; Anularea actului administrativ, Ed. Hamangiu, Bucureşti, 2016, în coautorat cu Luiza Neagu.


De asemenea, este membru fondator al Asociaţiei Tinerilor Jurişti din România, membru în Uniunea Juriştilor din România şi membru în Asociaţia Română de Ştiinţe Penale.

Carti ale acestui autor

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM