Radu Razvan Horatiu

Picture

Studii:
Este absolvent al Facultății de Drept, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași (1997-2001); este doctor al Facultății de Drept a Universității București, specializarea Drept penal, și a urmat cursurile Institutului Național al Magistraturii (2001-2003); a absolvit cursurile Academiei Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (2004-2005), are un master în Relații Internaționale la Facultatea de Științe Politice a Universității București (2006) și a absolvit cursul postuniversitar de Management al Resurselor Umane la Academia de Studii Economice, București.

Activitate:
Este magistrat de carieră și a fost numit la 19 ianuarie 2013 subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene.
Anterior, în perioada 2011-2012, a îndeplinit funcția de subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Afaceri Europene (ulterior Ministerului Afacerilor Europene), fiind și Agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene, iar în perioada 2007-2011 cea de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Agent Guvernamental al României pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
În 2003 a fost numit procuror, activând succesiv la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman (ca procuror stagiar), Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București și Parchetul de pe lângă Tribunalul București (Biroul de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog și Secția de Urmărire Penală). Începând cu 1 septembrie 2006, a deținut, în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, funcția de șef al Serviciului de Integrare Europeană și Programe Phare (ulterior Serviciul de Afaceri Europene și Relații Internaționale), îndeplinind această funcție până la numirea sa la Ministerul Afacerilor Externe.
Este cadru didactic asociat al Facultății de Drept a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, disci¬plinele Convenția Europeană a Drepturilor Omului și Jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului, și al Facultății de Drept din cadrul Universității Româno-Americane.

Publicații:
A susținut prelegeri privind protecția drepturilor omului la Institutul Diplomatic Român, la Institutul European din România și la Facultatea de Istorie a Universității București, precum și la Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților.
A fost membru al colectivului de redacție al revistei „Justiția în Actualitate”, editată de Consiliul Superior al Magistraturii, și a publicat mai multe articole în reviste de specialitate juridică („Dreptul”, „Curierul Judiciar”).

Carti ale acestui autor

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM