Botez Dan

Dan Botez (n.1959, com.Cervenia, jud.Teleorman) este de profesie magistrat procuror ( a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „A.I.Cuza” Iaşi, promoţia 1984), desfăşurându-şi activitatea ca procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman. Din anul 2000 este licenţiat şi în istorie (a obţinut licenţa la Facultatea de istorie a Universităţii Bucureşti); tema lucrării de licenţă a fost legată de procesul Mareşalului Ion Antonescu – „Mareşalul Ion Antonescu în faţa justiţiei între adevăr şi mistificare”. În anul 2004 a obţinut licenţa şi în ştiinţe politice la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti.

În perioada 2009-2010 a absolvit cursurile Institutului Diplomatic Român, al Colegiului Naţional de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliţie „A.I.Cuza” Bucureşti şi al Colegiului Naţional de Apărare din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” Bucureşti.

Este doctor în drept, din 2011, al Şcolii Doctorale din cadrul Facultăţii de Drept al Universităţii Bucureşti.

Din 2004 este formator în cadrul Şcolii Naţionale de Grefieri. A publicat articole în reviste de specialitate „Dreptul”, „Revista de drept penal”, Revista „Doctrine şi jurisprudenţă”, începând cu anul 1998.

În anul 2009 a publicat împreună cu prof. univ.dr. Gheorghe Buzatu şi dr. Ioana Panagoreţ lucrarea „Procesul şi execuţia Mareşalului Ion Antonescu”.

Carti ale acestui autor

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM