Griga Ioan

Studii: În 1971 a absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti; şi-a susţinut doctoratul în 1989 la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi, cu teza „Temeiurile de casare pentru netemeinicire în procesul penal”, sub conducerea profesorului Gr.Gr. Theodoru.

Activitatea:
După absolvirea facultăţii, timp de 27 ani, a fost procuror, din care 18 ani în fosta Procuratură Generală, direcţia judiciară pentru cauzele penale, îndeplinind, în perioada 1984-1999, atribuţiile de procuror de şedinţă la fostul Tribunal Suprem, Curtea Supremă de Justiţie şi Curtea Constituţională, iar între anii 1995-1999 şi funcţia de Procuror – şef al Serviciului Procurorilor de Şedinţă pentru Curtea Supremă de Justiţie şi Curtea Constituţională.
Din 18.12.1998 şi până la 1.07.2010 a fost judecător al Secţiei din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
În paralel cu activitatea desfăşurată în magistratură, din anul 1990 a fost cadru universitar la disciplinele de drept de la Universitatea Ecologică Bucureşti, Hyperion Bucureşti, Spiru Haret, Titu Maiorescu şi Dimitrie Cantemir Cluj Napoca, iar din 2008 este profesor universitar în cadrul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Ecologice din Bucureşti.

Publicaţii:
Este coautor al cursurilor de „Drept Penal. Partea generală”, Editura Hyperion, Bucureşti, 1992; „Drept procesual penal. Partea generală”, Editura Oscar Print, Bucureşti, 2004; „Drept penal. Partea generală”, Editura Fundaţiei România de mâine, Bucureşti, 2006.
Este coautor al volumului „Explicaţiile preliminare ale noului Cod penal”, volumul I, Editura Universul Juridic, 2010 şi 2015 şi al volumului IV, Academia Română – Institutul de Cercetări Juridice, Editura Universul Juridic, Bucureşti, 2016.
Este autor a mai multor articole de specialitate în materie penală şi procesual penală publicate în revistele de Drept penal, Dreptul, Pandectele Române şi Universul Juridic.

Carti ale acestui autor

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM